ua en ru

Виборчий штаб Вілкула звинуватив Філатова в скупці голосів на виборах в Дніпропетровську

Виборчий штаб Олександра Вілкула звинуватив Бориса Філатова в скупці голосів на виборах в Дніпропетровську. Про це йдеться в заяві виборчого штабу Вілкула, передає місцеве видання gorod.dp.ua.

"Сьогодні в МВС відбувся брифінг, на якому народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко і радник Міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомили про те, що розслідується схема дистанційної скупки десяти тисяч голосів в Дніпропетровську. І заявили, що повідомив їм про це, ніби, народний депутат Борис Філатов. Розуміючи дружні зв'язки пана Філатова з паном Шкіряком і паном Геращенко, що неодноразово підтверджувалося усіма трьома персонами, ми розуміємо їх бажання "обілити" і врятувати Бориса Альбертовича. Але, на жаль, на цій прес-конференції не було озвучено, що голоси на першому турі скуповувалися саме на користь Філатова!", - йдеться в заяві.

За даними виборчого штабу, був створений сайт vibori.cc, через який за Філатова скуповувалися в першому турі голоси.

"Але потім щось у них пішло не так. І інформація про скупку десяти тисяч голосів на користь Філатова стала загальнодоступною. Скупка голосів на його користь здійснювалася через картки "Приватбанку". Всі матеріали загальнодоступні фотографії бюлетенів з голосами за Філатова та номерами карток "Приватбанку", бази телефонів тих, чиї голоси були куплені. І кожен мешканець України може зайти на цей сайт і особисто переконатися в цьому", - заявили в штабі.

"Ми шкодуємо про те, про те, що високопоставлені чиновники, тим більше - представники правоохоронних органів, як Шкіряк та Геращенко, таким чином намагаються "відмазати" свого дружка. Хочемо нагадати, що саме ми після першого туру ще два тижні тому звернулися в правоохоронні органи з метою розібратися і розслідувати факти скуповування голосів на користь Філатова. Ми бачили, як вони всі листівки, матеріали робили нібито від імені Олександра Вілкула, перетворивши виборчу кампанію у відвертий "чорний піар". І зараз ми бачимо рівно те ж саме: після того як була розкрита власна ж корупційна схема, вони намагаються натякнути, що голоси, нібито, не скуповувалися за Філатова. Хоча, повторимося, вони скуповувалися саме за нього. І в цьому можуть переконатися всі!", - резюмували у Вулкула.