ua en ru

Кандидат у мери Ярошенко пригрозив "Опоблоку" блокуванням виборів в Маріуполі

Сьогодні в перерві засідання територіальної виборчої комісії в Маріуполі кандидат у мери від "Батьківщини" Олександр Ярошенко зробив заяву для преси.

Зокрема, Ярошенко повідомив, що в минулу п'ятницю він особисто вів переговори з народним депутатом від "Опозиційного блоку" Олексієм Білим і висунув умову, без прийняття якого далі виборчий процес не піде.

Суть пропозиції - поділити 4 районні комісії навпіл, 2 райони віддати "Опозиційному блоку", а 2 - іншим партіям.

"Де представництво "Опозиційного блоку" і Партії регіонів 95%, ми ділимо навпіл. Керівний склад навпіл. Якщо ми не поділимо навпіл, це ступор і блокування. Можна поділити кому який район за квотою: один - "Опозиційному блоку" і Бойченку, інший - "демократичним силам". І третя умова була - навпіл фактично керівний склад комісій, де вони мають 80%. Господа "Опозиційний блок", панове "Метінвест", у вас є рейтинг в місті Маріуполі. Ми готові чесно ваш рейтинг порахувати. І ми знову пропонуємо напівчесний. Будемо говорити так: напівчесну роботу виборчої кампанії. Наші умови, Олексій Петрович, - це не умови Ярошенка, це не умови "Батьківщини" - це умови всіх політичних сил. Або ви приймаєте ці умови, щоби ви чесно порахували і відповіли, чи виборчих процесів в Маріуполі не буде", - сказав Ярошенко.

Народний депутат Олексій Білий підтвердив факт зустрічі, проте заявив, що бесіда носила неофіційний характер. Він також висловив переконання, що за блокування роботи міської ТВК потрібно відповідати.

"З такою заявою, з якою виступив сьогодні Ярошенко, - пряма дорога в тюрму. Тому що дійсно у мене зустріч з ним була. Вона носила неофіційний характер. Але я ніколи не переходив на особистості, щоб можна було потім про щось говорити і якісь сходки збирати тут по місту, щоб потім хтось щось додумував. Але якщо він зробив це публічно, то я йому публічно відповідаю зараз, як відповідав тоді: ми будемо діяти тільки в рамках закону і тільки на благо жителів міста Маріуполя. Я йому відповідав тоді я можу і зараз це повторити точно так само. А ультиматуми, які він поставив, - ось вона: вся правда заблокованої роботи нашої міської територіальної комісії. І тут розповідають, бульбашки понадували такі незрозумілі інформаційні про те, що тут "Опозиційний блок" щось там закриває, що там не дає працювати, щось там блокує, не хоче виконувати якісь функції тощо. Ось, будь ласка. Пряме зізнання - пряма дорога в тюрму. Блокування роботи міської ТВК. А люди нехай це побачать і почують", - сказав Білий.