ua en ru

У КМДА закликають киян не вірити телефонним шахраям, які закликають не ходити на вибори

У Києві телефонні шахраї обманним шляхом намагаються знизити явку виборців на виборах мера міста у другому турі: аферисти поширюють інформацію про нібито відмову мера Києва Віталія Кличка брати участь у виборчому процесі. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитро Білоцерківець.

Зокрема, за його словами, за останній тиждень до нього неодноразово, під час виїзних нарад в районах підходили кияни і запитували, чи справді Віталій Кличко відмовився брати участь у другому турі перегонів.

"З'ясувалося, що якісь аферисти телефонують киянам, представляються або службою КМДА або штабом Кличка і говорять, що Віталій Кличко відмовився брати участь у другому турі виборів мера Києва і тому можна не приходити на вибори. Так ось, друзі, з усією відповідальністю повідомляю вас: ця інформація не відповідає дійсності", - зазначив Білоцерківець.

Чиновник підкреслив, що другий тур виборів мера Києва відбудеться 15 листопада 2015 року і Віталій Кличко бере в ньому участь, а поширювана аферистами інформація націлена на те, щоб штучно знизити явку на виборчі дільниці.

"Кожен голос дуже важливий. Очевидно, що хтось дуже боїться рейтингу Кличка і обманом намагається знизити явку тих виборців, які голосували за чинного мера в першому турі", - написав Білоцерківець.