ua en ru

У Києві поліція зафіксувала понад ста правопорушень перед другим туром виборів

У Києві поліція зафіксувала понад ста правопорушень перед другим туром виборів Фото: поліція

У день виборів порядок в столиці забезпечуватимуть понад 4 тисяч поліцейських

Київські правоохоронці зафіксували понад сто правопорушень перед другим туром виборів мера столиці. Про це в ході брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ Національної поліції України в місті Києві Олександр Терещук, передає кореспондент РБК-України.

"На сьогоднішній день нами фактично зареєстровано 1714 повідомлень про адміністративні правопорушення та злочини. Це перший тур і другий тур виборів, до якого ми зараз підходимо",- розповів Терещук/

За інформацією столичної поліції, на сьогоднішній день зареєстровано більше ста повідомлень адміністративних і кримінальних Терещук зазначив, що серед кримінальних проваджень 29 з них-за фактом підкупу, 15 - крадіжки, 9 - легкі тілесні ушкодження, 5 - хуліганство. Найбільше правопорушень зафіксовано у Дніпровському, Деснянському, Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом'янському районах.

У той же час, за словами координатора громадянської мережі "Опора" в Києві Андрія Савчука, перед другим туром виборів у Києві "Опора" зафіксувала лише три випадки порушень виборчого законодавства, які в основному стосувалися чорного піару.

Також в день виборів, 15 листопада, громадський порядок у столиці забезпечуватимуть понад 4 тисяч поліцейських, а в день тиші – більше 2 тисяч.

У столичному главку закликали киян звертатися до представників громадськості та представникам поліції з фактами порушень виборчого законодавства.

Нагадаємо, другий тур виборів мерів пройде 15 листопада.