ua en ru

У Києві віруючі протестували проти участі митрополита Онуфрія в агітації за Вілкула

У Києві біля стін Києво-Печерської лаври віруючі протестували проти участі церковних сановників у політичній агітації. Про це повідомляє Еспрессо.TV.

Зокрема, за даними видання, громадян образила новина про намір предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія відвідати Дніпропетровськ, щоб агітувати там за Олександра Вілкула, який балотується на посаду мера міста.

"Це неприпустимо, щоб Олександр Вілкул використовував у своїх інтересах настоятеля церкви Онуфрія", - каже одна з протестувальниць Олександра Корольова.

Як наголошується, учасники акції протесту принесли з собою плакати, якими закликали церкву відсторонитися від політичних подій.

"Є такі політики, або політикани, або як їх можна назвати. Вони хочуть використовувати церкву для своєї користі. Здавна церква була усунута від державних справ", - підкреслила ще одна учасниця акції протесту Лідія Іванова.

Коли журналісти спробували з'ясувати позицію самого Онуфрія з приводу участі у передвиборній агітації за кандидата в мери Дніпропетровська, агресивна охорона відмовилася пускати їх на територію лаври.

Наголошується, що це вже не перший випадок, коли сановники православної церкви Московського патріархату агітують за представників режиму Януковича.