ua en ru

У Києві за пошкодження дверей на виборчій дільниці затримали двох чоловіків

У Києві за пошкодження дверей на виборчій дільниці затримали двох чоловіків Фото ("ВКонтакте" / krainian Police): Національна поліція України

Напередодні ввечері п'яна молода компанія побешкетувала на території школи у Голосіївському районі

Співробітники управління міліції Голосіївського району Києва вчора ввечері, напередодні дня голосування у другому турі виборчої кампанії з місцевих виборів в Україні, затримали двох молодиків за пошкодження дверей на виборчій дільниці, розташованій на території школи. Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції України в місті Києві.

Як зазначається, прибула для з'ясування обставин слідчо-оперативна група поліцейських затримала двох місцевих жителів (26 і 27 років), які на момент вчинення правопорушення перебували у стані алкогольного сп'яніння.

Як уточнили у відділі комунікації столичного главку Нацполіціі, вчора ввечері в Голосіївське райуправління надійшло повідомлення про п'яну компанію, яка бешкетує на території школи. "У ході перевірки правоохоронці виявили пошкодження вхідних дверей навчального закладу, де розміщено виборчу дільницю", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Дніпровському районі Києва голова ДВК прийшла на виборчу дільницю в нетверезому стані.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача") Кримінального кодексу України. Правопорушниці загрожує від трьох до семи років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю на строк від двох до трьох років.