ua en ru

КВУ: БПП, "Батьківщина" і "Наш край" є лідерами за кількістю обраних депутатів місцевих рад

Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та "Наш край" є лідерами за кількістю обраних депутатів за результатами виборів у місцеві ради. Про це йдеться в аналізі офіційних результатів виборів, проведений Комітетом виборців України (КВУ).

Згідно з інформацією, найбільша кількість депутатів - 8266 були обрані від БПП "Солідарність". "Батьківщину" у місцевих радах будуть представляти 7509 депутатів. У трійці лідерів - партія "Наш край". В місцеві ради від цієї політичної сили пройшли 4357 депутатів. Також до п'ятірки лідерів увійшли Опозиційний блок (3787 депутатів) та Радикальна партія Ляшка (2293 депутата).

Найрезультативнішою з партій, які подолали 5% бар'єр у співвідношенні зареєстрованих та обраних депутатів, став "Наш край".

За даними Комітету виборців України, з майже 13,5 тисяч кандидатів від "Нашого краю" депутатами були обрані 4357 осіб або кожен третій. На другому місці - БПП "Солідарність" 8266 депутатів з 27854 кандидатів. На третьому місці за результативністю - ВО "Батьківщина" 7509 депутатів з 25902 кандидатів.

За результатами місцевих виборів-2015, 5% прохідний бар'єр подолали дев'ять партій: БПП "Солідарність", "Батьківщина", Опозиційний блок", "Укроп", ВО "Свобода", Радикальна партія Ляшка, "Самопоміч", "Наш край" і "Відродження".

КВУ: БПП, "Батьківщина" і "Наш край" є лідерами за кількістю обраних депутатів місцевих радКВУ: БПП, "Батьківщина" і "Наш край" є лідерами за кількістю обраних депутатів місцевих радКВУ: БПП, "Батьківщина" і "Наш край" є лідерами за кількістю обраних депутатів місцевих радКВУ: БПП, "Батьківщина" і "Наш край" є лідерами за кількістю обраних депутатів місцевих рад