ua en ru

У Кривому Розі пройшов мітинг на підтримку Юрія Вілкула

У Кривому Розі пройшов багатотисячний мітинг на підтримку мера Юрія Вілкула. Представники профспілок промислових підприємств, діячі культури, науки, освіти, члени громадських організацій та духовенство звернулись до Президента України Петра Порошенка з проханням забезпечити мир і стабільність у місті, передають українські ЗМІ.

"Кривий Ріг зробив свій вибір - ми обрали мером Юрія Вілкула. І ніякі приїжджі політики не мають права диктувати нам свою волю. Ми не дамо київським, львівським і дніпропетровським рейдерам захопити Кривбас! Ми хочемо миру і стабільності, ми хочемо, щоб український Кривий Ріг розвивався і процвітав", - сказано в резолюції мітингу.

У Кривому Розі пройшов мітинг на підтримку Юрія Вілкула

На мітингу учасник АТО, полковник Олександр Мотрий, командир 40 батальйону територіальної оборони "Кривбас" у свою чергу заявив, що "Юрій Вілкул реальними справами забезпечив розвиток міста, першим в Україні розробив і реалізував міську програму підтримки солдатів АТО і їхніх сімей, забезпечив громадянський мир".

"Тільки жителі Кривого Рогу мають право визначати, хто буде керувати містом. Але вже другий тиждень приїжджі народні депутати від "Самопомочі" та "Укропу" намагаються дестабілізувати ситуацію. Вони абсолютно ігнорують думку городян. Результати виборів були підтверджені паралельним підрахунком голосів, який проводили представники Блоку Петра Порошенка, "Батьківщини" і Радикальної партії. Відповідність виборів демократичним нормам підтвердили міжнародні спостерігачі з Бельгії та Польщі. Законність прийнятих рішень міськвиборчкомом підтвердив Дніпропетровський окружний адміністративний суд. Ми звертаємося до Президента України Петра Порошенка з проханням забезпечити мир і стабільність в місті", - сказав почесний металург України Анатолій Сторожук.

У Кривому Розі пройшов мітинг на підтримку Юрія Вілкула

Громадський активіст Світлана Хватова заявила, що "приїхавші в Кривий Ріг нардепи з Києва, Львова замість європейських цінностей, б'ються в парламенті, влаштовують бійки на засіданні міської виборчої комісії і розмальовують, псують стіни в міській раді".

"Вони погрожують нам захопленням міськради. Для чого? Щоб вчителі і лікарі залишилися без грошей через неприйнятий вчасно міський бюджет? Щоб у нас не ремонтувалися дороги, щоб не було нового обладнання в лікарнях? Всі їхні псевдопатріотичні гасла - це порожні слова. Насправді вони хочуть зіштовхнути людей. Вистачить протистоянь!" - сказала громадський активіст.

У мітингу взяли участь настоятелі п'ятдесяти храмів Кривого Рогу. Від імені Української православної церкви виступив Отець Анатолій, настоятель Храму Ікони Божої Матері "Стягнення загиблих". "Ми молимося за те, щоб влада зберегла мир і спокій в Кривому Розі. Це дуже важливо в такий непростий час", - сказав Отець Анатолій.

У Кривому Розі пройшов мітинг на підтримку Юрія Вілкула