ua en ru

Кубів: Рада може провести позачергове засідання для прийняття законів з виборів

Кубів: Рада може провести позачергове засідання для прийняття законів з виборів Фото: Степан Кубів

Кубів допустив скликання позачергового засідання протягом трьох днів

Верховна Рада України може провести позачергове засідання для затвердження змін до законодавства, щоб провести місцеві вибори в містах, де вони не відбулися. Про це сьогодні журналістам перед засіданням ради коаліції повідомив народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенко" (БПП), представник Президента України у Раді Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб провести вибори в Маріуполі і містах, де вони не проводились найближчим часом потрібно прийняти додаткові закони або зміни додатково до законодавчої бази, що та, напевно, буде відбуватися", - сказав він.

Він зазначимо, що рада коаліції сьогодні обговорить додаткові зміни в законодавство для проведення виборів у містах, де вони не відбулися.

"Ми будемо обговорювати, чому це сталося, що було оцінено, і Президентом України, і лідером нашої фракції Юрієм Луценком, що було проговорено також і у штабі Ігорем Кононенко і відповідно всі ці процеси, плюси і мінуси будуть обговорені і відповідно буде прийнято рішення. Рішення у Верховній Раді - це вираз законопроекту, обговорення, отримання 226 голосів і винесення в зал на наступному тижні", - зазначив Кубів.

"Зібрати позачергове засідання протягом тих трьох ній нескладно", - додав нардеп.

Нагадаємо, місцеві вибори вчора, 25 жовтня, не відбулися у Маріуполі, Красноармійську (Донецька область) та Сватове (Луганська область).

Рада коаліції збереться сьогодні о 14:00, щоб обговорити проведення місцевих виборах в Маріуполі.