ua en ru

Лідер "Опоблоку" заявляє про провокації і підкуп виборців

Лідер "Опоблоку" заявляє про провокації і підкуп виборців

Як стало відомо Київській організації "Опозиційного блоку", виборцям району Шулявка (метро "Політехнічний інститут") невідомі особи пропонують по 200 грн за те, щоб на місцевих виборах 25 жовтня вони проголосували за представників "Опозиційного Блоку". Відповідні факти прокоментував лідер Київського "Опозиційного Блоку" Олександр Пузанов, передає прес-служба партії.

"З усією відповідальністю заявляю, що ні я, ні Київська міська організація партії "Опозиційний блок" не має до цього ніякого відношення. Ми подаємо відповідну заяву в київську міліцію", - зазначив Олександр Пузанов.

Прес-служба "Опозиційного блоку" нагадує, що підкуп виборців - це злочин, передбачений ст. 160 Кримінального Кодексу. Він може спричинити суворе покарання: для громадян, які продають свій голос, Кримінальний кодекс передбачає штраф від 1700 до 5100 гривень, громадські роботи або позбавлення волі до двох років. Кандидат, спійманий на підкуп виборців, може позбутися волі на строк до семи років.

"Я закликаю виборців не продавати свій голос, незважаючи на те, від чийого імені вам пропонують гроші. Якщо хтось приходить до вас з такою пропозицією, вимагайте у них документи, фотографуйте їх і пересилайте в "Опозиційний Блок". Так ми зможемо це зупинити", - заявив Пузанов.

"Продаючи свій голос - ви продаєте наше місто нечесним людям на наступні 5 років. Коли ви берете ці гроші, ви погоджуєтесь на наступні 5 років комунальної розрухи та бездіяльності міської влади. Тільки ви можете зупинити. Не віддавайте голоси тим, хто засіває гречку, роздає купюри в конвертах і влаштовує шоу, і, обравши замість них тих, хто менше обіцяє, але більше робить. Тих, хто знає, як треба змінити місто, щоб воно стало сучасним та комфортним для життя. Тих, для кого людина - найвища цінність, і хто знає, що все, що робить влада, повинно робитися на благо людей. Вірю, що кияни здатні показати такий приклад всій країні", - резюмував Олександр Пузанов.