ua en ru

Магера: вибори на окупованій частині Донбасу повинні проходити за відкритими списками

Магера: вибори на окупованій частині Донбасу повинні проходити за відкритими списками Фото: Андрій Магера

Заступник голови ЦВК вважає, що вибори на Донбасі повинні проходити за тією ж системою, що й по всій Україні

Вибори на окупованій території Донбасу повинні проходити за чинною системою відкритих списків. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера.

"Навіть незважаючи на те, що я досить критично ставлюся до чинного закону "Про місцеві вибори", зокрема, до виборчої системи, яка там зараз прописана, думаю, що вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей в частині виборчої системи не можуть відрізнятися від тих, які проводяться на загальнодержавному рівні", - сказав Магера.

Разом з тим, він запропонував, що кандидатури депутатів на окупованій території могли б подавати обласні організації діючих там партій, оскільки у зв'язку з окупацією не всі партії мають місцеві осередки в кожному місті та селищі.

На його думку, ці та інші особливості виборів на окремих територіях Луганської і Донецької області повинні бути передбачені в спеціальному законі "Про особливості проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Нагадаємо, лідер фракції БПП Юрій Луценко спрогнозував проведення виборів на окупованому Донбасі за українським законодавством у квітні 2016 р.