ua en ru

У Маріуполі готові запустити силовий сценарій, щоб зірвати місцеві вибори

Вчора т.зв. «демократичні сили» Маріуполя, які представлені партіями «Батьківщина», «Укроп», «Сила людей», «Радикальна партія Ляшка», «Блок Петра Порошенка« Солідарність», провели прес-конференцію, на якій зробили низку гучних заяв, а також написали звернення до Президента Петру Порошенку із закликом не допустити фальсифікацій на місцевих виборах в Маріуполі, повідомляє кореспондент ilich.in.ua.

Зокрема, сьогодні, 18 жовтня в 11:00 на пл. Свободи збирається мітинг проти «передвиборного свавілля і фальсифікацій». Так «демократичні сили» називають постанову ЦВК про зміну складу маріупольського виборчкому, а також прийняте рішення про те, що бюлетені будуть друкувати в друкарні «Приазовського робітника». Крім того, ЦВК, за їхніми словами, є продажною і нелегітимної.

Не виключено, що на мітингу можуть бути провокації із застосуванням зброї. Оскільки на прес-конференції деякі представники «демократичних сил» погрожували збройним повстанням із залученням добровольчих батальйонів та інших радикально налаштованих сил.

«Хочуть ще одного Майдану - буде вам Майдан. Ми завтра починаємо мітинг. Ми будемо звертатися до всіх добровольчіх батальйонів, до побратимів. Ми призовемо сюди Мукачево, ми прізовемо сюди Врадіївку», - заявив представник «Маріупольської дружини» Ярослав Кравченко.

Представник «Укропу» Денис Гаврилов заявив, що повертає Президенту України орден «За мужність» і зізнався, що готовий взяти в руки зброю. «Ми готові взяти в руки зброю і зі зброєю, щоб відстоювати місто», - уточнив він.

Також на прес-конференції прозвучало ряд звинувачень відносно правоохоронців, які, нібито, куплені однієї зі сторін конфлікту.

Кандидат у мери від «Батьківщини» Олександр Ярошенко звинуватив у продажності «Опозиційному блоку» нового представника «Блоку Петра Порошенка« Солідарність» в міськвиборчкомі, оскільки її голос став вирішальним у процесі прийняття рішення про друк бюлетенів.

Кандидат у мери Маріуполя Юрій Тернавський заявив, що голова ЦВК Михайло Охендовський також лобіює інтереси «Опозиційного блоку».

Раніше ilich.in.ua повідомляв, що вчора вранці під час засідання ТВК Маріуполя представник партії «Батьківщина» Олександр Ярошенко напав і побив кандидата в депутати Маріупольської міськради від партії «Опозиційний блок» Сергія Магеру.