ua en ru

Мазурчак: "Наш край" на місцевих виборах подолав 5% бар’єр у межах всієї країни

Партія "Наш край" долає 5%-й бар'єр в межах усієї країни та буде представлена у радах переважної більшості регіонів. Про це під час підсумкової прес-конференції лідерів "Нашого краю" заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

Він зауважив, що за підсумками паралельного підрахунку партія отримала понад 5% голосів виборців. За словами Олександра Мазурчака, представники "Нашого краю" працюватимуть в органах місцевого самоврядування переважної більшості регіонів країни. "Понад півмільйона українців висловили нам свою довіру, а, отже, виступили проти популізму та підтримали розвиток рідного краю. На зміну популістам приходять господарники", - заявив Олександр Мазурчак.

Співголова партії відзначив: "Ми отримали близько 15% голосів на Чернігівщині, майже 14% - на Миколаївщині, більше 8% - на Херсонщині, майже 8% на Одещині та майже 9% на Харківщині. Наш кандидат Олександр Соколов має найкращі шанси стати мером Чернігова, а Володимир Сальдо - Херсона".

Водночас співголова партії зауважив, що у Маріуполі, де місцевим лідером партії є чинний мер Юрій Хотлубей, "Опозиційний блок" зірвав вибори, аби не дати перемогти кандидатам від "Нашого краю". Олександр Мазурчак також підкреслив, що партія під час виборчих перегонів зіштовхнулась із значним спротивом як з боку "Опозиційного блоку", так і партій влади.

Так, кандидат у мери Херсона від "Нашого краю" Володимир Сальдо зауважив, що в його місті виборча комісія влаштувала справжню "правову махновщину", безпідставно відмовляючись реєструвати кандидатів від "Нашого краю" та виконувати рішення судів. "Попри намагання завадити нам брати участь у виборах, "Наш край" отримав у Херсоні високий результат", - підкреслив Володимир Сальдо.

Лідери партії також наголосили, що за відносно невеликий термін "Наш край" став вагомим гравцем на політичній карті країни. "Партія "Наш край" починалась з невеликої ініціативи і за два місяці виросла у потужну загальнонаціональну політичну силу. І це лише початок. Ми вдячні нашим виборцям, які підтримали конкретні справи і реальний план перетворень", - заявив Олександр Мазурчак.

Як відзначив співголова партії Сергій Кальцев, результати виборів свідчать про те, що люди втомилися і від діючої влади, і від начебто "опозиції". "Ми будемо займатись не політикою, а вирішенням конкретних проблем регіонів", - відзначив Сергій Кальцев. Зокрема, вже найближчим часом розпочне роботу "Школа мерів", в якій досвідчені управлінці "Нашого краю" ділитимуться досвідом із колегами.