ua en ru

Міжнародні спостерігачі: вибори в Бердянську можуть визнати недійсними

Вибори в Бердянську можуть визнати недійсними. Про це повідомили міжнародні спостерігачі, пишуть українські ЗМІ.

Напередодні другого туру виборів в Бердянськ приїхали міжнародні спостерігачі Імантс Лепинш і Гуна Розе, що представляють громадську організацію "Міжнародне бюро розслідувань".

Спостерігачі заявили, що в день тиші, 14 листопада, ними були зафіксовані численні факти порушення у сфері розміщення зовнішнім реклами, що агітує за одного з кандидатів на пост мера Володимира Чепурного.

"Ми почали рахувати такі факти, але дуже швидко збилися з рахунку, і лише фіксували їх на фотокамеру. Таких порушень більше 200. Ми їздили по місту з 11 годин ранку, і бачимо, що реклама одного з кандидатів висить усюди, по всіх районах і вулицях", - заявив Імант Лепинш.

Спостерігачі відзначили, що, незважаючи на великий досвід моніторингу виборчих кампаній Італії, Нідерландах, Західній Африці та Україні, вони вперше стикаються з такими масштабними порушеннями.

"Якщо переможе цей кандидат, який розмістив в день тиші рекламу по всьому місту, то результати виборів у Бердянську повинні бути скасовані. Ми сфотографували банери, на яких вказано прізвище кандидата і назва партії "Наш край", - підкреслила Гуна Розе.

Спостерігачі "Міжнародного бюро розслідувань" відзначили, що вибори в Бердянську далекі від європейських критеріїв.