ua en ru

"Мінер" сільської дільниці у Хмельницької обл. пояснив витівку "втомою від виборів"

"Мінер" сільської дільниці у Хмельницької обл. пояснив витівку "втомою від виборів" Фото (News.PN): Фейкові мінування на виборах у Хмельницькій області

Міліція встановила особу зловмисника, який "замінував" виборчу дільницю в Летичівському районі

Управління МВС України у Хмельницькій області повідомляє про встановлення особи зловмисника, який раніше сьогодні, в день голосування на місцевих виборах, повідомив телефоном про замінування виборчої дільниці в селі Горбасів Летичівського району. Про це повідомили у прес-службі УМВС України у Хмельницькій обл.

Як зазначається, повідомлення про мінування виборчої дільниці за допомогою принесеного особисто саморобного вибухового пристрою надійшло на телефон начальника райвідділу міліції близько полудня неділі, 25 жовтня.

За інформацією обласного главку МВС, правоохоронці обстежили приміщення виборчої дільниці і прилеглу територію, проте жодних небезпечних предметів не виявили.

Незабаром, за кілька годин, співробітникам органів правопорядку вдалося встановити особу зловмисника, який надіслав повідомлення про замінування. "Ним виявився 26-річний місцевий житель, який має певні проблеми із психічним здоров'ям. Свої дії він пояснив тим, що втомився від виборів, які останнім часом проводяться досить часто", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності" Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що, згідно з відкритими довідковими даними, село Горбасів знаходиться в Летичівському районі Хмельницької області України. Згідно з переписом-2001, населення села становило 482 людини.

Нагадаємо, раніше міліція не знайшла вибухівки на виборчій дільниці у Хмельницькій області.