ua en ru

Мирний вважає верхом цинізму введення податків на пенсії для працюючих пенсіонерів

Міська влада Києва повинна стати ініціатором скасування податків на пенсії працюючих пенсіонерів. Про це на зустрічі з виборцями заявив кандидати в мери Києва від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

"Саме по собі ухвалення податку на пенсії для працюючих пенсіонерів було верхом цинізму. У всьому цивілізованому світі збільшення податків в першу чергу стосується багатих, яким роблять дорожчим придбання предметів розкоші. Намагатися зібрати зайву копійку з пенсіонерів - показник безпорадності і некомпетентності уряду. На думку чиновників, українські пенсіонери на свою пенсію живуть дуже добре, так що їх потрібно карати за спробу десь підробити. Уряд робить вигляд, що не розуміє, що пенсіонери продовжують працювати, так як не можуть прожити на цю пенсію. І замість підтримки отримують додатковий податок. Це несправедливо і неприпустимо. Київські депутати повинні захищати своїх виборців і домагатися скасування цього податку. А поки не домоглися - простягнути руку допомоги тим киянам, хто сьогодні ледь виживає на пенсію і намагається ще якось заробити на тлі постійного зростання цін і тарифів", - говорить Олександр Мирний.

За словами кандидата, першочергове завдання влади піклуватися про тих людей, які все життя працювали, а сьогодні опинилися за межею бідності.

"Пенсіонери працювали все життя, створюючи підприємства та інфраструктуру, на яких сьогодні заробляють гроші нові власники. І завдання держави - забезпечити гідне життя тим, хто ці матеріальні цінності створив. І якщо в уряді або Верховній Раді про це говорити не хочуть - місцева влада повинна сказати своє слово. І ми після перемоги на виборах це зробимо. І якщо зараз не можна помітно підвищити ціни, то вирішувати питання потрібно точно не за рахунок тих пенсіонерів, які продовжують працювати", - підкреслив він.