ua en ru

Москаль став депутатом Закарпатської облради

Москаль став депутатом Закарпатської облради Фото: Геннадій Москаль

Віктор та Іван Балоги відмовилися від мандатів облради

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль став депутатом Закарпатської обласної ради. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль став депутатом ради від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", список якої він очолював. Партія за підсумками голосування зайняла друге місце.

За результатами голосування мандат повинен був отримати і лідер партії "Єдиний Центр", діючий депутат Верховної Ради України Віктор Балога, який очолив список цієї політсили, яка в підсумку посіла перше місце. Також перемогу у територіальному виборчому окрузі області №14 (села Лисичово, Кушниця, Бронька, Суха, Довга, С.приборжавське Іршавського району) отримав Іван Балога, який також є діючим народним депутатом.

Однак Віктор та Іван Балоги написали заяви про відмову від мандата депутата Закарпатської обласної ради, Закарпатська обласна виборча комісія задовольнила в постанові №71 від 04 листопада.

Одночасно депутатом обласної ради повторно стала дружина Віктора Балоги Оксана, яка балотувалася в територіальному виборчому окрузі області №17.

Загалом, кількість мандатів у партій, які подолали 5-відсотковий бар'єр, у Закарпатській обласній раді розподілена так:

"Єдиний Центр" - 19 депутатів;
"Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 15 депутатів;
"Відродження" - 11 депутатів;
"КМКС" Партія угорців України» - 8 депутатів;
ВО "Батьківщина" - 7 депутатів;
"Опозиційний блок" - 4 депутата.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилася інформація, що Москаль збирається піти з посади губернатора. Однак потім прес-служба Президента повідомила, що Москаль повертається до роботи на своїй посаді 9 листопада.