ua en ru

МВС порушило кримінальну справу за фактом зриву виборів у Красноармійську

МВС порушило кримінальну справу за фактом зриву виборів у Красноармійську Фото: МВС

Буде проведена перевірка діяльності членів Красноармійської міської ТВК

За перешкоджання виборчого права в місті Красноармійськ Головне слідче управління Донецькій області порушило кримінальну справу. Про це на брифінгу заявив начальник департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Гриняк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день порушено кримінальну справу Головним слідчим управлінням Донецької області за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права жителям Красноармійська", - повідомив він.

Як повідомляє прес-служба МВС у Донецькій області, 25 жовтня не розпочали роботу 30 виборчих дільниць у м. Красноармійську, оскільки виборчими комісіями не було отримано бюлетені для голосування. Центральною виборчою комісією України в діях членів Красноармійської міської ТВК встановлені порушення Закону України "Про місцеві вибори".

"У зв'язку з цим слідчим управлінням ГУМВС України в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), в рамках якого буде проведена перевірка діяльності членів Красноармійської міської ТВК", - повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що територіальна виборча комісія Красноармійська зобов'язалася в 10-денний термін призначити повторні місцеві вибори.