ua en ru

Нардеп Білий: Провладна меншість в Маріуполі робить все, щоб зірвати вибори

Високий рейтинг опозиційних сил не дає спокою партіям влади. Про це на прес-конференції в Маріуполі заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Олексій Білий, передаю українські ЗМІ.

"Коаліція "статистичної похибки", провладна меншість в Маріуполі робить все, щоб зірвати вибори. Ви бачили, що вони робили останні кілька днів - так звані "патріотичні сили" блокували міськвиборчком, намагалися будувати барикади. Потім дійшло до фізичного насильства - кілька кандидатів у депутати міськради від "Опозиційного блоку" постраждали. Але на цьому не зупинилися - почали погрожувати збройним повстанням і другим майданом. Штурмували друкарню "Приазовського робочого" і хотіли зупинити друк бюлетенів. Зараз представники "провладної меншості" саботують роботу ТВК у цілому і комісії з приймання бюлетенів. Навмисно йдуть на зрив виборчого процесу", - сказав Білий.

Він зазначив, що "Опозиційний блок", перш за все, зацікавлений у чесних і прозорих виборах.

"І це нам потрібно боятися фальсифікацій з боку провладних партій. Ми всі розуміємо, яка партія користується найбільшою підтримкою серед маріупольців. І в минулому році результати парламентських виборів показали, що маріупольці довіряють насамперед "Опозиційному блоку". Сьогодні організація виборчого процесу знаходиться повністю в правовому полі. І це не дає спокою нашим опонентам. Все це старе, як світ. Є такі люди, які не вміють програвати. Мова йде не тільки про позбавлення права голосу жителів десятого за величиною міста України. Зараз все йде до зриву Мінських домовленостей і відновлення миру на Донбасі", - заявив Олексій Білий.

Нагадаємо, як повідомлялося, раніше черговий скандал стався на засіданні виборчої комісії в Маріуполі.

Її представники, нарешті, дали старт прийому бюлетенів та передачі їх на ділянки, як того вимагав Центрвиборчком. Частину бланків домовилися передрукувати - там виявили помилки. Рішення прийняли одноголосно. Втім, представники так званих "демократичних сил", почали обурюватися - інші питання порядку денного залишилася без уваги комісії. І цим фактично заблокували її роботу.

"Хочуть інші питання порядку денного розглянути, щоб, можливо, не вистачило часу для того, щоб приймати бюлетені та порушити постанову ЦВК", - сказала голова Маріупольської міської виборчої комісії Ірина Юріна.

На даний момент бюлетені опечатані в одній з кімнат друкарні, вони знаходяться під цілодобовою охороною міліції.