ua en ru

Нардеп: Дніпропетровський міськвиборчком готується фальсифікувати підсумки виборів

Народний депутат України, член політради "Українського об'єднання патріотів - Укроп" Андрій Денисенко заявив, що Дніпропетровська міська виборча комісія готується фальсифікувати вибори в міськраду і вже направила до ЦВК документи з зміненим числом виборців і межами округів. Про це народний депутат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Зробили все тупо і нахабно - наплювавши на рішення самої комісії, яка визначила межі округів. 17 вересня члени комісії голосували за одне, а з 22 вересня на сайті ЦВК і самої ТВК висить зовсім інше. Просто кажучи, керівництво комісії відправило до ЦВК і виклало на сайт ТВК документ, за який комісія не голосувала. Очевидно, що це є фальсифікацією виборчих документів, службовою підробкою і зловживанням владою і службовим становищем з боку посадових осіб ТВК", - заявив він.

Член політради "Укропу" підкреслює, що ці дії не випадкові, а є частиною плану з масштабної фальсифікації результатів виборів у Дніпропетровську. В даний час за підсумками відповідної заяви в правоохоронні органи Кіровським райвідділом міліції Дніпропетровська розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

"Як на мене, кваліфікація недостатньо повна і для злочинців занадто м'яка. Але доказів більш ніж достатньо, винні відповідатимуть, перекроєні межі округів відновлять, а задумані фальсифікаторами такі злочини вже не будуть такими легкими і не будуть залишатися безкарними", - додав Денисенко.

Нардеп: Дніпропетровський міськвиборчком готується фальсифікувати підсумки виборівНардеп: Дніпропетровський міськвиборчком готується фальсифікувати підсумки виборівНардеп: Дніпропетровський міськвиборчком готується фальсифікувати підсумки виборів