ua en ru

Нардеп: голова ТВК Дніпропетровська ігнорує засідання комісії

Голова територіальної виборчої комісії Дніпропетровська Валентина Панкуліч напередодні другого туру виборів міського голови ігнорує засідання ТВК. Про це повідомив народний депутат України Тарас Батенко, який перебуває біля приміщення комісії, передають ЗМІ.

"Голова комісії на місці, але вона ігнорує засідання комісії, мотивуючи тим, що її ніхто не запрошує протягом останнього часу. Вона відмовляється пропечатувати рішення комісії, ухвалені більшістю складу ТВК Дніпропетровська. Більш того, вона проігнорувала прохання членів ТВК, а також прохання народних депутатів України і відмовилася показати, чи є в сейфі печатка територіальної виборчої комісії", - сказав Тарас Батенко.

Нардеп повідомив, що разом з народним депутатом Олегом Барною (фракція "Блок Петра Порошенка") склав листи на адресу МВС та Служби безпеки України.

"Ми вважаємо за необхідне перевірити наявність печатки в сейфі. На контрольному листі в сейфі була помилка з датою: 14 листопада 2014 року, і при нас секретар територіальної комісії, як ні в чому не бувало, просто цю дату виправила на 2015 рік. Ми задокументували цей випадок. Досі сейф не відкрили", - сказав Батенко.

Як повідомляли ЗМІ, голова міської ТВК Дніпропетровська Валентина Панкуліч перешкоджає ухваленню технічних рішень, через що районні комісії завтра вранці не зможуть розпочати роботу. Другий тур виборів міського голови може бути зірвано.