ua en ru

Нардеп Нестеренко просить розслідувати факт підкупу виборців на користь Філатова

Прокуратура Дніпропетровської області прийняла заяву народного депутата від "Блоку Петра Порошенко" Вадима Нестеренка про підкуп з допомогою флаєрів під час другого туру виборів мера Дніпропетровська.

Як випливає із заяви, Нестеренко просить відкрити кримінальне провадження за фактом підкупу на виборах з боку громадської організації "Голосуй активно", активісти якої біля однієї з виборчих дільниць здійснювали контроль за голосуванням людей зі спеціальними флаєрами.

Згідно із заявою Нестеренка, на листівках були нанесені штрих-коди, які сканувались спеціальними "компостерами", які перебували у активістів організації. Після чого, за його словами, відзначилися виборці відправлялися в бік Нагірного ринку, де отримували гроші в обмін на флаєр.

Нардеп від БПП вважає даний факт злочином і попросив прокуратуру відкрити кримінальне провадження за частиною 2 статті 160 Кримінального кодексу (підкуп виборців, до трьох років позбавлення волі).

Нардеп Нестеренко просить розслідувати факт підкупу виборців на користь ФілатоваНардеп Нестеренко просить розслідувати факт підкупу виборців на користь Філатова

Раніше ЗМІ повідомляли про фіксацію в день виборів факту підкупу виборців організацією "Голосуй активно" на користь кандидата в мери Дніпропетровська Бориса Філатова.

Згідно з офіційними результатами, Борис Філатов переміг на виборах мера Дніпропетровська, отримавши 52,3% голосів.

Нардеп Нестеренко просить розслідувати факт підкупу виборців на користь Філатова