ua en ru

"Народний фронт" не висуває кандидатів на місцеві вибори, - Яценюк

"Народний фронт" не висуває кандидатів на місцеві вибори, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк заявив про необхідність єдності демократичних сил на місцевих виборах

Партія "Народний фронт" не висуває своїх кандидатів на місцеві вибори в Україні. Про це журналістам заявив прем'єр-міністр України, лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Партія "Народний фронт" не висуває своїх кандидатів на місцеві вибори. Ми взяли всю повноту відповідальності за стан справ в країні, ми проводимо реформи і як голова уряду і наша партія, ми і далі будемо це робити",- заявив Яценюк.

Лідер "Народного фронту" натякнув на об'єднання з БПП і УДАРом на цих виборах.

"Дуже важливо, щоб всі демократичні партії були єдині у тому, щоб на цих виборах не допустити реваншу Януковича і не допустити того, щоб у нас був розкол у демократичному таборі",- зазначив Яценюк.

"Вважаю, що той формат коаліції, який є сьогодні у Верховній Раді України, - це основний формат для продовження реформ і на даному етапі дуже важливо утримати єдність коаліції в парламенті і утримати це єдність, навіть незважаючи на те, що проходитимуть місцеві вибори", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в Києві пройшов з'їзд БПП, в ході якого лідер партії УДАР Віталій Кличко і ряд членів партії увійшли до складу БПП і офіційно заявили про те, що спільно йдуть на місцеві вибори у складі "БПП - Солідарність".

В ході з'їзду лідер фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрій Луценко підтвердив, що до БПП можуть приєднатися інші політичні сили, зокрема "Народний фронт" Арсенія Яценюка.

"Йде вступ до "Блок Петра Порошенка - Солідарність" тих, хто бажає долучитися найбільш потужної правоцентристської політичної сили країни", - розповів Луценко.

Разом з тим, Луценко повідомив, що БПП очікують приєднання інших політичних сил. На питання, чи буде це "Народний фронт", лідер БПП не виключив такого сценарію.

"У тому числі Народний фронт, коли Арсеній Петрович дозріє",- підкреслив він.