ua en ru

"Наш край": Губернатори повинні відмовитися від участі у місцевих виборах

Губернатори-кандидати в місцеві ради та їхні заступники повинні відмовитися від участі у місцевих виборах або скласти свої повноваження, щоб запобігти використанню адміністративного ресурсу під час передвиборчої кампанії. Про це йдеться в заяві партії "Наш край".

Як зазначають в партії, всі учасники виборчої кампанії повинні перебувати в рівних умовах. Між тим сьогодні в обласні ради різних регіонів країни балотуються 16 губернаторів і 37 їхніх заступників.

"Вони не дозволять собі програти, а значить - будуть використовувати адмінресурс і інші технології отримання голосів на виборах", - заявили в "Нашому краї".

У партії впевнені, що чиновники повинні скласти свої повноваження заради чесної участі у виборах або відмовитися від участі у перегонах.

У партії стверджують, що участь у виборах губернаторів та їх заступників - прямий шлях до фальсифікацій з боку влади.

"Ганебною практикою нинішніх виборів стало те, що виборчі списки деяких парламентських партій в обласні ради очолюють голови облдержадміністрацій та їхні заступники. Ми вимагаємо від усіх голів обласних адміністрацій та їхніх заступників, які беруть участь у місцевих виборах, скласти свої повноваження і тим самим запобігти використанню адмінресурсу на виборах", - заявили в "Нашому краї".

За оприлюдненими сьогодні даними громадської мережі "Опора" на виборах депутатів обласних рад кандидатами стали 16 голів обласних державних адміністрацій (Вінницької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської, Волинської, Львівської, Київської). У всіх регіонах, де проходять вибори до обласних рад (крім Донецьку і Луганську області), у депутати обласних рад балотується 37 перших заступників та заступників губернаторів.