ua en ru

"Наш край" вимагає від ЦВК зареєструвати Сальдо кандидатом у мери Херсону

Центральна виборча комісія (ЦВК) має ухвалити рішення про реєстрацію Володимира Сальда кандидатом у міські голови Херсона напряму. Як відзначено у заяві партії, представники "Нашого краю" вже звернулись із відповідним проханням до ЦВК.

За інформацією "Нашого краю", таке рішення ЦВК має ухвалити після того, як Херсонська міська виборча комісія вчергове не виконала рішення суду та не зареєструвала Володимира Сальда кандидатом на посаду міського голови від "Нашого краю".

"Ми не дамо реалізувати сценарій влади з просування свого кандидата. Херсонці мене підтримують і ми будемо боротися усіма доступними у рамках закону методами із свавіллям влади", - заявив Володимир Сальдо.

Співголова партії Олександр Мазурчак відзначив, що ситуація у Херсоні є безпрецедентною. "Дійшло до того, що керівник комісії, яку було створено після розпуску попередників через бездіяльність, дозволяє собі публічно піддавати сумніву рішення суду", - наголосив Олександр Мазурчак.

Тому партія "Наш край" також звернулась до Генпрокуратури України з вимогою відкрити провадження на представників місцевого виборчкому через невиконання рішення суду та зловживання службовим становищем.

Як відзначив Олександр Мазурчак, Володимир Сальдо сьогодні є найбільш рейтинговим кандидатом на виборах міського голови Херсона. "Саме високий рейтинг представника "Нашого краю" і змусив діючу владу спершу за надуманими приводами не реєструвати нашого кандидата, а згодом ігнорувати рішення судів. Намагання зняти Володимира Сальдо - це спроба або зірвати вибори, або сприяти обранню свого кандидата", - впевнений співголова партії.

Нагадаємо, раніше спроби відмовити у реєстрації кандидатів від "Нашого краю" були зафіксовані у Запоріжжі, на Волині, Львівщині, Київщині, Миколаївщині, Житомирщині тощо. Проте, у підсумку, суд скасував рішення місцевих виборчкомів та змусив їх зареєструвати кандидатів від партії.