ua en ru

"Наш край": Влада не пускає на вибори Сальдо, який 10 років керував Херсоном

Херсонська міська виборча комісія безпідставно відмовила в реєстрації кандидатом в мери Херсона представнику "Нашого краю" Володимиру Сальдо, який 10 років очолював місто. Про це йдеться в заяві партії "Наш край".

Як зазначили в партії, ніяких причин свого рішення Херсонська міська виборча комісія не привела. У зв'язку з відмовою в реєстрації "Наш край" звернувся в Херсонський окружний адміністративний суд.

У партії зазначають, що рішення міськвиборчкому є нічим іншим, як банальною розправою влади з головним конкурентом.

"Володимира Сальдо добре знають в Херсоні, адже він десять років - з 2002 по 2010-й - забезпечував життєдіяльність міста. Сьогодні ж Володимира Сальдо, який користується значною підтримкою громади, всупереч здоровому глузду не реєструють кандидатом у мери. І стоїть за цим обласна влада на чолі з керівником облдержадміністрації Андрієм Путіловим, оскільки влада боїться сильного конкурента", - заявляють в партії.

В "Нашому краї" відзначають, що за даними опитування, проведеного інститутом "Соціополіс" Володимир Сальдо є беззаперечним лідером виборчих перегонів: у першому турі виборів міського голови за нього готові віддати свої голоси 25,2% опитаних жителів Херсона, у другому - 34 2%. Його найближчий суперник, чинний мер Володимир Ніколаєнко, відстає мінімум на 5%, а інші кандидати не набирають і 5% голосів херсонців.

Нагадаємо, нещодавно Запорізька обласна виборча комісія з надуманих причин відмовилася реєструвати кандидатів від "Нашого краю" на виборах у Запорізька обласна рада. Однак Запорізький окружний адміністративний суд скасував цю постанову виборчкому.