ua en ru

Нестеров: Тернавський розколов в Маріуполі коаліцію демократичних сил і саботує вибори

У Маріуполі виборний процес саботують люди Юрія Тернавського, які не впоралися з покладеними на них обов'язками партії "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" (БПП) щодо об'єднання демократичних сил під час проведення місцевих виборів. Про це, коментуючи ситуацію в Маріуполі, повідомив лідер територіальної організації БПП Сергій Нестеров.

"Тернавський повністю контролює маріупольське БПП. Повністю вирішує всі питання. Саме він, а не Романюк керує. Романюк - це особа, яку поставили замість мене, коли був скандал (опублікування аудіозаписів, які доводять корупцію в місцевому партійному осередку, - ред.)", - прокоментував сьогоднішні події у Маріуполі Сергій Нестеров.

На його думку, Юрій Тернавський своїми діями, демонструючи повну солідарність з демократичними силами Маріуполя, підіграє "Опозиційному блоку".

"БПП має реальні важелі в ЦВК, і при цьому ці важелі не використовує. Коли демократичні сили об'єдналися і намагаються боротися з нібито незаконними рішеннями комісії, відволікаючи тим самим "Опозиційний блок", Тернавський в цей час спокійно саботує процес, навіть не намагаючись впливати на ситуацію через своїх людей у комісії. Виходить, він тим самим підіграє "Опоблоку", повністю знижуючи рейтинг і зводячи натиск демократичних сил на "ні", - сказав Сергій Нестеров.

Як доказ він навів історію з технічним усуненням голови міськвиборчкому Сергія Гамбурга - людини Тернавського. Вже знаючи, що буде заміна, його вивели з комісії ще за два дні до офіційної заміни.

"По суті, в Маріуполі БПП, ставлеником якого був Юрій Тернавський, пішов врозріз з демократичними силами, а недомовленість між собою всіх учасників демократичної коаліції призвела до розколу опонентів "Опозиційного блоку", - резюмував Сергій Нестеров.