ua en ru

Олійник: За створенням клона партії "Відродження" стоїть "Опоблок"

Реєстрацію партії-клона "Відродження" в Дніпропетровську організували представники "Опозиційного блоку", які не змогли змиритися з тим, що управлінська еліта Дніпропетровської області увійшла у партію "Відродження". Про це заявив кандидат в депутати Дніпропетровської обласної ради від політичної сили Святослав Олійник.

Він зазначив, що в список "Відродження" увійшли кращі вчителі, лікарі, директори великих підприємств, агропромислові виробники і мери міст, а також депутати місцевих рад.

"Ми сконцентрували найбільш продуктивних і найбільш шанованих людей з усіх районів нашої області, але нам і в голову не могло прийти, що по відношенню до таких людей буде здійснюватися не просто агресивна, а дійсно люта кампанія з використанням клонів", - заявив Олійник.

Він підкреслив, що за допомогою таких брудних технологій стоять представники "Опозиційного блоку", які докладають величезні зусилля, щоб обдурити виборців.

"Яку потрібно мати неповагу, в тому числі і до власного виборця, щоб записати в бюлетень партію зі схожою назвою і однаковими прізвищами? Я думав, що такі брудні методи вже не будуть застосовуватися в українській політиці. Особливо соромно таке спостерігати після всіх тих історичних подій, які пережила наша країна", - підкреслив кандидат "Відродження".

На думку Олійника, сьогодні невипадково прозвучало офіційна політична заява Блоку Петра Порошенка про те, що їх представники ні за яких обставин, ні в одному регіоні не будуть входити в коаліцію з "Опозиційним блоком".

"Частково це є наслідком того, що БПП побачив справжнє обличчя, побачив брудні методи і технології представників минулого. Сьогодні Опоблок сам себе поставив поза законом, поза політичною конкуренцією - їх ніхто не може сприймати як чесних політичних партнерів. Їхні методи - це методи карткових шулерів, які маніпулюють прізвищами, маніпулюють документами - це наперсточники з 90-х років", - додав Олійник.

"Ті, хто займається створенням клонів таких партій, як "Відродження", вже програли хоча б у тому, що вважають, ніби люди - забиті, дурні і не зможуть розібратися, не зможуть відрізнити заслуженого металурга Куцина Володимира Семеновича - 7 номера в бюлетені, від того "Лжекуцина", який не живе вдома, тому що веде аморальний спосіб життя", - резюмував Олійник.

Як повідомлялося раніше, в Дніпропетровську зареєстрована для участі у виборах політична партія-клон "Відродження" - проект під назвою "Всеукраїнське обʹєднання "Відродження України".

Список кандидатів підробленої партії "Всеукраїнське обʹєднання "Відродження України" в обласну раду очолює безробітний уродженець Харківської області Володимир Леонідович Куцин, в той час як головою обласної організації цієї партії "Відродження" є генеральний директор "Нікопольського заводу феросплавів" Володимир Семенович Куцин.

Під час виборів до обласної ради справжня партія "Відродження" у бюлетені буде стояти під номером 7.

Відзначається, що та ж сама маніпуляція використана на рівні міської організації, де список кандидатів технічної партії "Всеукраїнське обʹєднання "Відродження України" очолює безробітний з Тернопільської області Анатолій Миколайович Крупський, тоді як головою Дніпропетровської міської організації цієї партії "Відродження" є перший заступник міського голови Крупський Анатолій Федорович.

В бюлетені під час виборів до міської ради справжня партія "Відродження" буде стояти під номером 2.

Олійник: За створенням клона партії "Відродження" стоїть "Опоблок"