ua en ru

"Опоблок": у Кривому Розі влада використовує адмінресурс, щоб не допустити перемоги опозиції

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) влада використовує адміністративний ресурс і суди як політичний інструмент, щоб не допустити перемоги опозиції. Про це йдеться в заяві прес-служби партії "Опозиційний блок".

"Центральна виборча комісія вже озвучила підсумки виборів мера Кривого Рогу, переможцем став кандидат від "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул. Під час голосування не було жодних заяв про порушення в дільничних чи в районних комісіях. Законність проведення виборів підтвердили і міжнародні спостерігачі. Результати виборів підтверджуються паралельним підрахунком голосів, який проводили представники БПП, ВО "Батьківщина" і Радикальної партії, про що були зроблені відповідні заяви", - йдеться в заяві.

При цьому, згідно із заявою прес-служби, тільки після офіційного оголошення результатів прихильники кандидата від «Самопомочі», вирішили зробити заяву про порушення.

"В даний час народні депутати, що представляють інтереси кандидата, який програв, чинять тиск на членів міської виборчої комісії. Використовуючи адмінресурс, влада хоче домогтися скасування результатів голосування у Кривому Розі і відібрати перемогу у представника Опозиційного блоку", - відзначили в "Опоблоці".

Партія закликає українські суди не піддаватися тиску влади і приймати правосудні рішення на користь реальних переможців виборів.

"Ми також звертаємо увагу міжнародних спостерігачів на беззаконня, яке влада, прикриваючись судами, намагається влаштувати, фальсифікуючи результати виборів", - резюмували в прес-службі.