ua en ru

"Опоблок": повторний перерахунок голосів у Кривому Розі підтвердив результат виборів

У вівторок, 17 листопада територіальна виборча комісія Кривого Рогу за скаргою програвшого кандидата в мери Юрія Милобога прийняла рішення перерахувати голоси на виборчій дільниці №121615 в Інгулецькому районі міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Опозиційного блоку".

"Пізно ввечері в середу, 18 листопада повторний перерахунок голосів підтвердив результат виборів, повністю збіглися всі дані. "За" Юрія Вілкула проголосувало 488 осіб, за Милобога 212, недійсних бюлетенів дев'ять, невикористаних 960, всього взяло участь в голосуванні 709", - повідомили в партії.

Наголошується, що при перерахунку були присутні міжнародні спостерігачі від ОБСЄ Джон Кверн і Діана Феррарі, довірені особи кандидатів та сам кандидат у мери Ю. Милобог, який подав скаргу вже після закінчення процесу голосування, журналісти національних та регіональних каналів і видань, члени районної та міської виборчих комісій.

"Можна зробити висновок, що спроби Юрія Милобога заявляти про порушення після того, як були оголошені результати виборів, є елементами політичного тиску. Відповідність даних перерахунку результатами вибору означає, що спроби дискредитації виборів в Кривому Розі провалилися", - заявив глава міськвиборчкому Кривого Рогу Павло Гівель.