ua en ru

Опозиційні сили закликали Президента зупинити беззаконня в Маріуполі

Опозиційні сили подали електронну петицію до Президента України, в якій вимагають зупинити беззаконня і забезпечити проведення чесних виборів в Маріуполі. На даний момент петиція, ініціатором якої є Махсма Степан Григорович, проходить модерацію на сайті Президента України.

У документі, зокрема, йдеться про те, що агресивно налаштовані представники кількох політичних сил намагаються всіма засобами зірвати вибори в Маріуполі. Так, згідно з даними, що наводяться в петиції, представники партій "Солідарність", "Батьківщина" і "Укроп", які мають більшість в міській виборчій комісії, "до останнього не хотіли створювати районні виборчі комісії". Через більшість у ТВК блокувалася робота дільничних комісій. Тільки після вимог ЦВК районні виборчкоми були створені, дільничні виборчкоми також приступили до роботи.

"Після неодноразових порушень законодавства ЦВК знову була змушена втрутитися і розпустити весь склад міськвиборчкому. Після формування нового складу, засідання маріупольської територіальної виборчої комісії неодноразово зривалися представниками названих вище партій. Блокувалося прийняття найважливіших рішень з організації виборчого процесу, серед яких і визначення друкарні для друку бюлетенів", - йдеться в документі.

Також наголошується, що представникам опозиційних політичних сил постійно погрожують, а на голову, заступника та секретаря міськвиборчкому чиниться тиск.

"Від погроз перейшли до фізичного насильства. 17 жовтня представники "Батьківщини" напали на кандидатів у депутати від "Опозиційного блоку", - додали в петиції.

"В черговий раз звертаємося до Президента України - припинити неправомірні дії в Маріуполі. Вимагаємо проведення чесних і прозорих виборів. Жителі міста мають право самостійно обрати місцеву владу, якій довірятимуть. Громадяни, не будьте байдужими до долі Маріуполя, не дайте брехні і беззаконню позбавити нас голосу", - резюмується в документі.

На даний момент під зверненням підписалися Шеретько Анатолій, Нефедова Інна, Тихонова Лілія, Кузнєцов Олександр Михайлович, Магера Сергій.