ua en ru

Опитування: У Київраду проходять "Єдність", "Укроп" і партія Думчева

Лідируючі позиції на виборах в Київську міську раду займає "Блок Петра Порошенка "Солідарність" на чолі з Віталієм Кличко, за якого готові віддати свої голоси 20,8% киян. Про це свідчить опитування центру "Українське демократичне коло".

Крім того, долають прохідний бар'єр об'єднання "Самопоміч", яке представляє Сергій Гусовський, з 7,1% підтримки, а також "Батьківщина", яка набирає 6,1%.

Згідно даним опитування, друге місце - у партії екс-мера Олександра Омельченка "Єдність", у якої 9,8%, а також у Київраду проходять Сергій Думчев з "Рухом за реформи" (5, 4%) і партія Геннадія Корбана "Укроп" (5,1%).

Опитування було проведено 9-12 жовтня 2015 р. серед дорослого населення міста Києва, яка має право обирати міську владу. Методом стандартизованого інтерв'ю за місцем проживання опитано 625 респондентів у віці від 18 років. Вибіркова сукупність формувалася таким чином, щоб населення десяти київських районів було представлене пропорційно. На завершальному етапі відбувався квотний відбір респондентів у домогосподарствах за основними соціально-демографічними показниками. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ± 3,9%.