ua en ru

Опитування: Порошенко і Тимошенко лідирують у президентському рейтингу

Глава держави Петро Порошенко і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко лідирують у президентському рейтингу. Про це свідчать дані свіжого соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, за Порошенка на виборах президента готові проголосувати 25% опитаних. 20% віддають свої голоси за Юлію Тимошенко. Решта кандидатів ідуть з великим відривом, не набираючи більше 9%.

У той же час, більшість опитаних негативно оцінюють діяльність Петра Порошенка на посаді Президента і Арсенія Яценюка як прем'єр-міністра.

Зокрема, згідно з результатами опитування КМІС, 8,8% громадян готові проголосувати за Юрія Бойка, 8,6% - за Андрія Садового, 8,1% - за Анатолія Гриценка, 7,9% - за Дмитра Яроша, а 7,7% - за Олега Ляшка.

При цьому 2,4% українців можуть віддати свої голоси за Борислава Березу, 2,4% - за Олега Тягнибока і 2,0% - за Сергія Капліна.

За інших кандидатів загалом готові проголосувати 6,3% громадян.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилось з 17 по 27 вересня 2015 року Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення клієнта. Методом особистого інтерв'ю опитано 2041 респондента, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.