ua en ru

Опитування: До Житомирської облради можуть потрапити дві непарламентські партії

До Житомирської обласної ради на місцевих виборах мають шанс пройти представники семи політичних сил, серед яких дві непарламентські. Про це свідчать результати опитування, проведеного центром досліджень та комунікацій ActiveGroup у Житомирській області з 10 по14 жовтня.

Так, якби вибори відбувались у неділю, 18 жовтня, лідером електоральних симпатій мешканців Житомирщини став би Блок Петра Порошенка "Солідарність" - за нього готові проголосувати 25,9% респондентів, які мають намір прийти на виборчі дільниці. Другу сходинку посіло "Об'єднання "Самопоміч" із результатом 19,9%, третю - ВО "Батьківщина", за яке готові проголосувати 14,1% опитаних. За даними дослідження до обласної ради також проходять Радикальна партія Олега Ляшка (8,6%), партія "Наш край" (7,5%), ВО "Свобода" (7,1%) та партія "Громадянська позиція" (6%). На межі потрапляння в раду перебувають представники "Опозиційного блоку" (4,8%).

Разом з тим, 23,6% опитаних ще не визначились, кому віддати свій голос, а тому учасники перегонів мають значний кадровий резерв. Слід звернути увагу, що кожен п'ятий (20,5%) мешканець Житомирської області не має наміру приходити на виборчі дільниці 25 жовтня.

Опитування провів центр досліджень та комунікацій ActiveGroup у Житомирі методом індивідуального інтерв'ю 10-14 жовтня 2015р. Загалом було опитано 1200 респондентів у віці понад 18 років. Похибка не перевищує 2,5 %.