ua en ru

Партія "Наш край" підготувала 50 тис. осіб для захисту результатів виборів

Команда спостерігачів, членів виборчих комісій та юристів, яку підготував "Наш край", буде забезпечувати чесне проведення виборів і не допустить спотворення результатів волевиявлення українців. Про це, як повідомляє прес-служба партії, під час всеукраїнського телемосту за участю представників 22 регіонів країни заявив співголова "Нашого краю" Олександр Мазурчак.

За його словами, партія "Наш край", яка висунула на вибори майже 14 тисяч кандидатів, впевнено долає прохідний бар'єр у двох третинах областей, у третині регіонів рейтинг політичної сили сягає понад 10%.

"Наше завдання зараз - відстояти перемогу та захистити результати голосування так, як ми захистили усіх своїх кандидатів, яких влада не пускала на вибори", - відзначив Олександр Мазурчак.

За його словами, на сьогодні партія має добре юридично підготовлену армію спостерігачів та членів комісій, яка складається з понад 50 тисяч осіб, що не дозволять владі знехтувати вибором громадян.

Так, представникам "Нашого краю" в комісіях допомагатимуть мобільні групи виборчих штабів, працюватимуть юридичні служби, в Києві діятиме цілодобовий координаційний центр фіксації порушень на виборах.

Як зауважив співголова партії Олександр Фельдман, стратегія, яку обрав "Наш край" - говорити про проблеми конкретного регіону, а не виголошувати загальні лозунги - виправдала себе.

"Нас активно підтримують люди, хоча ми мали на роботу всього два місяці. Тож на наступних виборах - як до місцевих органів влади, так і до парламенту, - рівень підтримки "Нашого краю" значне зросте", - впевнений Олександр Фельдман.

Учасники телемосту підтвердили слова співголів про те, що підтримка "Нашого краю" у регіонах продовжує зростати. Так, міський голова Миколаєва Юрій Гранатуров зауважив, що в його місті "Наш край" готові підтримати 20,8 % виборців, а у Львові, за словами кандидата на посаду міського голови Олега Баляша, за "Наш край" мають намір проголосувати 8,3% мешканців.

"Кандидати на посади міських голів від "Наш краю" мають високий рейтинг довіри у Миколаєві, Херсоні, Львові, Чернігові, Кіровограді, Дніпропетровську, Житомирі, Києві", - відзначив Олександр Мазурчак.