ua en ru

Партія "Відродження" через суд домоглася реєстрації кандидатів в Одеській і Дніпропетровській обл

Партія "Відродження" повідомляє про реєстрацію кандидатів політсили в Одеській і Дніпропетровській областях, з приводу чого впродовж останніх тижнів тривали судові процеси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Зокрема, в неділю, 11 жовтня, Дніпропетровська міська територіальна виборча комісія зареєструвала список кандидатів до міської ради від партії "Відродження", а також кандидата від політичної сили на посаду мера Дніпропетровська Анатолія Крупського.

Так, комісія виконала постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який визнав відмову в реєстрації списку партії "Відродження" в міськраду і кандидата на посаду міського голови незаконними.

Заступник голови Дніпропетровської ОДА, кандидат у депутати обласної ради від партії "Відродження" Святослав Олійник у коментарі на рішення виборчкому зазначив, що більшість політичних сил проголосували за відновлення конституційного виборчого права.

"Ми дякуємо тим парламентським політичним силам, представники яких відновили конституційне право на участь у виборах: "Народний фронт", БПП і "Самопоміч". "Радикальна партія" з самого початку стояла на цій позиції. Представники "Опозиційного блоку", на жаль, так і не змогли показати, що життя їх чогось навчило. Вони залишилися дрімучими і продемонстрували свою нездатність до розвитку", - сказав він.

Також були зареєстровані і 27 кандидатів від партії "Відродження" до Одеської обласної ради, яким раніше Одеська обласна ТВК відмовила у реєстрації.

Реєстрація відбулася також після рішення Одеського апеляційного суду, яким було підтверджено рішення суду першої інстанції і зобов'язано ТВК зареєструвати кандидатів "Відродження". Зазначимо, на засіданні Одеської ТВК також були присутні представники місії ОБСЄ.

"Влада робила все для того, щоб зірвати виборчий процес. Загроза і страх перед тим, що "Відродження" набере результат і буде мати вплив на місцеві органи влади, і на формування місцевої політики, перевершує страх влади перед тим, як це буде сприйнято у світі. Ми бачимо, що члени ТВК, ймовірно, побоялися порушувати закон і виконали рішення судів. Тепер наші кандидати мають можливість взяти участь у виборах, і ми підемо вперед - до перемоги!", - прокоментував факт реєстрації кандидатів голова партії "Відродження" Віктор Бондар.