ua en ru

Переселенця з Криму, що домігся права голосу, не внесли до списку виборців на другий тур

Переселенця з Криму, що домігся права голосу, не внесли до списку виборців на другий тур Фото: вибори в Києві

Активісти-переселенці зараз складають два акти про порушення

У другому турі виборів вимушеного переселенця з анексованого Росією Криму Якова Вітюка, який здобув право голосу через суд у першому турі місцевих виборів, не внесли до списку виборців на другий тур. Про це повідомляє прес-служба Донецького КВУ.

"Сьогодні, 15 листопада, переселенець з Криму Яков Вітюк прийшов на виборчу дільницю №800977 територіального виборчого округу №223 Києва та не знайшов себе у списках виборців. Він голосував тут під час першого туру виборів. Проте, керівний склад комісії не вніс виборця до списку для голосування у другому турі виборів міського голови Києві", - сказано в повідомленні.

За словами активістів-переселенців, зараз вони складають два акти про порушення. Один передбачає притягнення до кримінальної відповідальності голови та секретаря комісії через те, що вони проігнорували рішення суду та не внесли виборця до списку. Другий акт стосується порушення виборчих прав вимушено переміщених осіб.

У свою чергу члени ДВК зазначають, що направили лист із уточненням щодо цього виборця до ТВК, проте так і не отримали відповіді.

Нагадаємо, у жовтні Вітюк через суд домігся права включення його до списку виборців для голосування на місцевих виборах 2015 р. в Києві.