ua en ru

Помазан: На мене напали через заяви про розкрадання коштів Корбаном і Філатовим

Кандидат на пост мера Дніпропетровська Юрій Помазан, якого жорстоко побили після зустрічі з виборцями, зараз перебуває у відділенні щелепно-лицевої хірургії лікарні ім. Мечникова, де пробуде не менше тижня. Про це розповів головний лікар лікарні Сергій Риженко.

"У нього струс мозку, перелом лицьової кістки і перелом гайморової пазухи праворуч. Його стан - середньої тяжкості. Загрози життю немає", - заявив лікар.

Він зазначив, що командира розвідувальної групи роти "Торнадо" Юрія Помазана внесуть у список голосуючих у лікарні. "Він зможе проголосувати", - сказав Сергій Риженко.

За словами кандидата в мери, в той день він з товаришем повертався додому на знімну квартиру після зустрічі з виборцями.

"На нас налетіли спочатку три людини - спортивні хлопці в балаклаві. Нас з товаришем почали відсікати, потім ззаду підбігли ще двоє. Били по нирках. Працювали швидко і технічно. Було видно, що це спортсмени. Як швидко з'явилися, так швидко і пішли", - розповів кандидат.

За словами Помазана, швидка приїхала не одразу, і весь цей час він не міг піднятися, а допомагали перехожі.

"Хвилин десять я взагалі не міг піднятися. Забили хребет, але я тренований, відразу згрупувався, а то було б гірше. Били швидко, чітко і злагоджено. Це була не бійка і не напад зі спробою пограбування, тому що у мене залишилося все: телефон та гроші", - заявив він.

Помазан також розповів, що перед побиттям за ним стежили.

"Вже з ранку хтось стояв і по вікнах дивився. Ми теж розуміємо, як йде стеження. У дворі я завжди помічаю, які машини стоять: були вони раніше тут чи не були. Напередодні стояла машина дивна і спортивні хлопці ходили", - зазначив він.

Напад побитий кандидат пов'язує зі своєю недавньою гучною заявою про розкрадання коштів Фонду оборони України Борисом Філатовим і Геннадієм Корбаном через "фірми-прокладки".

"Швидше за все, напад пов'язаний з заявою про викрадення великої суми грошових коштів, близько 32 млн грн. Була розписана схема відмивання цих грошей", - заявив Помазан.

Помазан: На мене напали через заяви про розкрадання коштів Корбаном і Філатовим