ua en ru

Порошенко очікує оновлений склад ЦВК після оголошення результатів виборів

Порошенко очікує оновлений склад ЦВК після оголошення результатів виборів Фото: Петро Порошенко

Порошенко очікує, що парламентські фракції назвуть кандидатів до нового складу ЦВК

Президент України Петро Порошенко очікує пропозиції щодо кандидатів до нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) після оголошення результатів виборів. Про це він сказав у своєму зверненні щодо виборів до органів місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба глави держави.

"Одразу після оголошення результатів виборів очікую від парламентських фракцій на пропозиції по кандидатурах до нового складу Центральної виборчої комісії. Це питання сьогодні на порядку денному", - сказав глава держави.

Також Порошенко закликав всі партії у політичній конкуренції не перетинати червоних ліній, за якими внутрішня політична боротьба досягла би такої напруги, що послабила би здатність країни протистояти зовнішнім загрозам.

Окрім цього, Порошенко повідомив, що вже наступного пленарного тижня Верховна Рада має ухвалити цілу низку законопроектів, необхідних для виконання Україною технічних умов для отримання безвізового режиму з Євросоюзом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Самопоміч" і "Батьківщина" найперше вимагають ще до 15 листопада змінити склад ЦВК.