ua en ru

Порошенко: політичне врегулювання конфлікту на Донбасі зайде в глухий кут без виборів

Порошенко: політичне врегулювання конфлікту на Донбасі зайде в глухий кут без виборів Фото: Петро Порошенко

Президент заявил, что нужно беспечить участие украинских партий в виборах на Донбассе

Політичне врегулювання конфлікту на Донбасі зайде в глухий кут без виборів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час звернення, передає прес-служба глави держави.

"Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Барак Обама і я чітко дали зрозуміти Путіну, що вибори на окупованих територіях мають відбуватися лише за українським законом. Проведення такої кампанії тісно пов'язане із виведенням російських військ та військової техніки, роззброєнням бойовиків та відновленням українського контролю над державним кордоном України з Російською Федерацією", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що Україна має забезпечити участь українських партій у виборах та відновлення на окупованих територіях повноцінного українського теле- та радіомовлення.

"Ми не маємо права, вибачте за тавтологію, позбавити права обирати місцеву владу на Донбасі тих українців, які внаслідок російської агресії стали біженцями. Так само маємо забезпечити участь українських партій та відновлення на окупованих територіях повноцінного українського теле- та радіомовлення", - додав Президент.

Він також зазначив, що без виборів на окупованих територіях політичне врегулювання зайде в глухий кут.

"Без виборів на окупованих територіях політичне врегулювання зайде в глухий кут. Втім, дехто з українських політиків і не приховує, що вони саме такого варіанту й прагнуть. Тому й пропонують "оточити, заблокувати та ізолювати", а також "відрізати та віддати". Але це просте, примітивне рішення, яке не потребує ані інтелекту, ані політичної волі на відновлення цілісності країни, ані дипломатичного хисту. Тому це не мій сценарій", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що для проведення виборів на Донбасі треба вивести іноземні війська.