ua en ru

Порошенко: ми зробимо все можливе, щоб контактна група розробила особливості виборів на окупованому Донбасі

Порошенко: ми зробимо все можливе, щоб контактна група розробила особливості виборів на окупованому Донбасі Фото: Петро Порошенко

Порошенко сподівається, що контактна група розробить і запропонує Раді особливості проведення виборів

Тристоронній контактній групі необхідно розробити особливості виборів на окупованому Донбасі. Про це в ході зустрічі з керівниками моніторингових міжнародних місій зі спостереження за виборами депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів 23 жовтня заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На окупованій частині української території, на окупованій РФ, Україна не в змозі зараз провести вибори, оскільки немає зараз українського суверенітету на окупованій території. І ми зробимо максимум можливого, щоб в форматі тристоронньої контактної групи були розроблені і запропоновані Верховною Радою особливості проведення виборчого процесу", - сказав Порошенко.

Також Порошенко подякував Європарламенту, Раді Європи та парламентській Асамблеї Ради Європи, ОБСЄ за активну участь у спостереженні за проходженням місцевих виборів в Україні.

Нагадаємо, Порошенко підписав закон про перерозподіл коштів на відбудову Донбасу.