ua en ru

Порошенко: коаліційну угоду виконано лише на 30%

Порошенко: коаліційну угоду виконано лише на 30% Фото: Петро Порошенко

Президент закликав виборців створити проукраїнську проевроепейскую коаліцію "в кожній місцевій раді"

Президент України Петро Порошенко повідомив, що за його оцінками коаліційну угоду за рік виконано лише на 30%. Про це сказав він в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в неділю ввечері.

"Дуже раджу проаналізувати виконання коаліційної угоди. Вже наближається рік і за підсумками року ми повинні зробити все, щоб виконати все, що там записано. Оскільки на мою аналізу, рівень, на жаль, сягає лише 30%. Це не задовольняє мене", - сказав Президент.

Глава держави закликав виборців створити проукраїнську проевроепейскую коаліцію "в кожній місцевій раді". "Створення проукраїнської коаліції всередині України, створення на рівні кожної місцевої ради проукраїнської коаліції, яка допомагає консолідувати і суспільство, і держав - це зараз найважливіше завдання не тільки політичних сил, але і всіх виборців", - повідомив Порошенко.

Він також додав, що не повинно бути перешкод на шляху реформування країни.

"Не імплементувати реформи ми просто не можемо собі дозволити. Той, хто стає перешкодою на шляху реформування країни, повинен понести відповідальність. Для мене це абсолютно чітко і зрозуміло. Чия це компетенція? Коаліції. І коаліція має з цього приводу мати дуже серйозну розмову", - підсумував глава держави.

Нагадаємо, в інтерв'ю українським телеканалам Порошенко закликав посилити покарання за підкуп голосів виборців.

Так повідомлялося, що Президент має намір провести Нацрада з питань внесення змін до безвізовий режим з ЄС.