ua en ru

Прокуратура почала розслідування за фактом підробки виборчих протоколів в Ужгороді

Прокуратура почала розслідування за фактом підробки виборчих протоколів в Ужгороді Фото: виборча комісія

Досудове розслідування здійснює ужгородський відділ поліції

За дорученням прокуратури міста Ужгорода 4 листопада 2015 року Ужгородським МВ УМВС у Закарпатській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 158 КК України (фальсифікація виборчий документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

"До прокуратури звернулась секретар комісії із заявою про те, що посадові особи Ужгородської міської виборчої комісії Закарпатської області під час складання протоколів "Про підсумки голосування з виборів депутатів Ужгородської міської ради у багатомандатному виборчому окрузі в межах територіальних виборчий округів" від 30 жовтня 2015 року підробили вищевказані протоколи та надали до органу ведення Державного реєстру виборців неправдиві відомості про підсумки голосування", - повідомляє прес-служба.

Наразі, у вказаному кримінальному провадженні досудове розслідування здійснює Ужгородський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Закарпатській області.

Нагадаємо, 4 листопада МВС порушило справу за можливим фальсифікаціям та спроби спотворення результатів місцевих виборів в Черкаській області.