ua en ru

Пузанов: Киянам потрібен свій прожитковий мінімум

Кияни повинні отримувати більші зарплати, оскільки життя в Києві дорожче, ніж в інших регіонах країни. Такої думки дотримується екс-заступник глави Київської міської державної адміністрації (КМДА), кандидат у мери Києва Олександр Пузанов, передають українські ЗМІ.

"Киянам потрібен свій прожитковий мінімум. Адже у столиці життя дорожче, ніж в інших містах. Люди, які зараз отримують трохи більше 1000 гривень пенсії або соцдопомоги, просто не можуть прожити. Ми навіть судимося з урядом з питання встановлення прожиткового мінімуму, який зараз становить по країні 1378 гривень, хоча фактично його розмір, який визнає Міністерство соцполітики - 2790 гривень", - заявив він.

Крім цього, Пузанов прокоментував питання тарифів на комунальні послуги.

"Опозиційний блок Києва вирішує цю проблему самостійно. Ми не розраховуємо, що влада піде назустріч людям і перегляне тарифи. Зараз у нас близько восьми судових процесів і на гарячу, і холодну воду, і на опалення. У нас на сайті є розділ, де можна скачати форму звернення до суду, заповнити її, відправити самостійно. Просто звернення в суд зараз - дуже дороге задоволення. Не кожен може дозволити собі оплатити більше 1000 гривень судового збору. Адже люди, які хочуть оскаржити тарифи, це, як правило, люди, які не можуть собі дозволити їх оплачувати. Тому ми готові представляти інтереси тих, хто хоче захистити своє право, і пропонуємо приєднуватися до вже існуючих позовами", - додав чиновник.