ua en ru

Рішення про участь партій в місцевих виборах може з’явитися 22 вересня, - ЦВК

Рішення про участь партій в місцевих виборах може з’явитися 22 вересня, - ЦВК Фото: ЦВК

У ЦВК прокоментували інформацію про можливості участі партії Пушилина у місцевих виборах

Рішення про участь політичних партій у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня, може з'явитися 22 вересня. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив прес-секретар Центральної виборчої комісії (ЦВК) Костянтин Хівренко.

"На сайті ЦВК у відповідному розділі представлений перелік усіх політичних партій, які зареєстровані в Міністерстві юстиції України, адже рішення про реєстрацію партії приймає не ЦВК, а спеціально уповноважений орган виконавчої влади, тобто Мін'юст. Зокрема, партія "Ми маємо мету" зареєстрована Мін'юстом 15 липня 2013 року. Щодо участі або неучасті місцевих організацій політичних партій стане відомо лише після подання ними відповідних документів щодо балотування їх представників на місцевих виборах у територіальні виборчі комісії", - сказав Хівренко.

Інформація на сайті відомства про участь або неучасть політичних партій, з'явиться тільки після подання останніми пакетів документів у територіальні виборчі комісії. Це розпочинається за 34 дні до початку виборів - 21 вересня, при тому, що у ЦВК є три дні на розгляд документів та прийняття рішення. Отже, таке рішення може з'явитися не раніше 22 вересня.

Звідки взялася псевдосенсація про балотування Пушиліна на місцевих виборах? Більшість журналістів невірно трактують ін...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on 11 сентября 2015 г.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що на сайті ЦВК у списку партій, які можуть взяти участь у виборах, знаходиться партія "Ми маємо мету". Лідером цієї партія є "в. о. голови" парламенту самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін.

Нагадаємо, під час місцевих виборів, які повинні відбутися 25 жовтня, в цілому по Україні будуть обиратися 10 778 місцевих рад.