ua en ru

Результати екзит-полу в Маріуполі: онлайн-трансляція

Результати екзит-полу в Маріуполі: онлайн-трансляція Фото: Маріуполь

З'явилися дані опитування виборців після голосування

У Маріуполі в 20:00 29 жовтня 2015 року закрилися виборчі дільниці на місцевих виборах. Перші результати екзит-полів будуть оголошені одразу після закриття виборчих дільниць в ході онлайн-трансляції з прес-центру РБК-Україна в Маріуполі.

Екзит-поли у Маріуполі проводили компанія Research & Branding (R&B) і маріупольські телеканали МТВ, "Сигма" і ТБ-7.

Відзначимо, в день виборів у Маріуполі посилена охорона громадського порядку, у тому числі на тлі даних начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна про підготовку терактів у місті бойовиками ДНР/ЛНР.

Для забезпечення порядку в Маріуполі напередодні дня голосування приступили до роботи 19 груп швидкого реагування. Особовий склад, а також придані сили були проінструктовані щодо поставлених перед ними завдань. Зокрема, групи повинні були припиняти правопорушення та негайно реагувати на вхідні виклики, в тому числі і на повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Що стосується самих порушень виборчого законодавства, то в Маріуполі вони були поодинокими і не носили систематичний характер. Так, вранці спостерігачі зафіксували на двох виборчих дільницях вкидання контрольного листа в урни для голосування без печатки. Крім того, зафіксовано факт прихованої агітації одного з кандидатів у депутати до міськради Маріуполя.

У ході голосування не обійшлося без курйозних ситуацій. У Маріуполі п'яний виборець намагався винести бюлетень з дільниці, так як вважав, що "голосувати не за кого". А після того, як йому пояснили, що це порушення, просто порвав бюлетень.