ua en ru

Результати виборів у Києві: підсумки другого туру

Результати виборів у Києві: підсумки другого туру Фото: вибори в Києві

Результати виборів у Києві, відповідно до яких у другому турі голосування за мера міста будуть брати участь Віталій Кличко і Борислав Береза, було оголошено 30 жовтня. Вже в цю неділю, 15 листопада жителі Києва визначать хто з двох кандидатів стане мером столиці.

Кличко залишається на посту мера Києва

За результатами обробки 100% протоколів Київська міська виборча комісія повідомила, що чинний мер столиці Віталій Кличко перемагає у другому турі виборів глави міста з результатом 66,49% голосів(392 614 тис. виборців). Його суперник Борислав Береза отримав підтримку 33,50% виборців (197 тис. 844 голосів).

За екзит-полами Кличко перемагає на виборах мера

Згідно з результатами екзит-полів, які проводилися на замовлення "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", у другому турі виборів мера Києва чинний очільник міста Віталій Кличко набрав 70,4%, а Борислав Береза - 29,6%.

Результати першого туру виборів

Попередні результати з'явилися відразу ж після закінчення голосування 25 жовтня. Вже тоді було очевидно, що в другому турі виборів буде брати участь чинний мер столиці Віталій Кличко. Однак визначити його безпосереднього конкурента було складно з-за невеликої різниці у кількості набраних голосів декількох кандидатів. Так, згідно з даними різних екзит-полів, суперником Кличка у другому турі міг стати Борислав Береза, Сергій Гусовський, Олександр Омельченко, або Володимир Бондаренко.

Офіційні дані Центральної виборчої комісії визначили учасниками другого туру виборів мера Києва Віталія Кличка, який набрав 40,57% голосів, і Борислава Березу, за якого віддали свої голоси 8,84% виборців.