ua en ru

Шахов звинуватив главу Сєвєродонецької ДВК в порушенні закону про місцеві вибори

22 листопада голова Сєверодонецької міської виборчої комісії Олександр Урядов всупереч рішенню членів Сєвєродонецької ДВК направив апеляційну скаргу в Донецький апеляційний адміністративний суд (м. Краматорськ), домагаючись позбавлення депутатського мандата Сергія Шахова, обраного в Сєвєродонецьку міську раду від партії "Наш край" на місцевих виборах 25 жовтня 2015 р. Про це заявив Сергій Шахов на своїй сторінці в Facebook.

"Це грубе, протиправне порушення Закону України "Про місцеві вибори" з боку Урядова. Таку скаргу за законом ДВК має право направляти тільки при колегіальному вирішенні членів комісії, а не особисто, як він це зробив. Тим більше, що напередодні було засідання членів комісії, які визнали рішення Луганського окружного адміністративного суду законним відносно мене і прийняли рішення не подавати апеляцію", - відреагував на ситуацію Сергій Шахов.

За словами політика, Олександр Урядов представляє інтереси ВО "Батьківщина" в комісії, але своїми рішеннями неодноразово підтримував і підтримує позицію "Опозиційного блоку", а не демократичних сил у Сєвєродонецьку.

"У п'ятницю під час ефіру у Савіка Шустера я публічно звернувся до присутнього там Сергія Соболєва, щоб керівництво "Батьківщини" посилило контроль за їхніми представниками на місцях, і розібрався у цій ситуації. Хотілося б вірити, що найближчим часом в "Батьківщині" і в інших партіях проведуть чистку у своїх лавах від провокаторів і антиукраїнськи налаштованих членів", - говорить Сергій Шахов.

Нагадаємо, 20 листопада Луганський окружний адміністративний суд (Сєвєродонецьк) визнав дії Сєвєродонецької ДВК незаконними і зобов'язав зареєструвати депутатом міської ради Сєвєродонецька Сергія Шахова (політична партія "Наш край").