ua en ru

Шахов: у Сєвєродонецьку "тітушки" залякували виборців напередодні виборів мера

У суботу, 14 листопада, напередодні другого туру виборів мера міста у Сєвєродонецьку (Луганська область) тітушки спробували зірвати зустріч активу політичної партії "Наш край" з виборцями в ДК Будівельників. Про це заявив волонтер і лідер ВГО "Народна довіра" Сергій Шахов.

Він зазначив, що на зустрічі новообрані депутати міськради хотіли подякувати жителям Сєвєродонецька за високий рівень підтримки - партія зібрала понад 20% голосів і зруйнувала монополію в міськраді Партії Регіонів і"Опозиційного блоку".

За словами Шахова, людей, які прийшли до будівлі будинку культури, зустріли тітушки і спортсмени. Вони заважали зайти в будівлю, фактично заблокувавши вхід, штовхали пенсіонерів і погрожували "знайти і переламати ноги". Також молоді люди спортивної статури заважали виходу з ДК учасників дитячого конкурсу, налякавши дітей і батьків.

Шахов каже, що тітушки вели себе агресивно і стали живим ланцюгом навколо будівлі ДК.

"Я вважаю, що це цинічна спроба зірвати другий тур виборів мера в Сєверодонецьку і залякати виборців, щоб вони залишилися вдома і побоялися йти на вибори, побоюючись провокацій. На зустріч з депутатами "Нашого краю" прийшли в основному пенсіонери і їх неявка на виборчі дільниці може змінити результат виборів", - прокоментував Шахов, додавши, що "Наш край" не підтримав кандидатів, які вийшли у другий тур виборів мерів, і зустріч не носила передвиборний характер.

Як розповів Шахов з посиланням на джерела в правоохоронних органах, провокацію біля будинку культури організував один з кандидатів у мери Сєвєродонецька Володимир Грицишин. Більш того, за інформацією джерела Шахова, до залякування людей причетний Євген Байрамов - член Сєвєродонецької територіальної виборчої комісії від "Опозиційного блоку" і, за неофіційною інформацією Шахова, права рука народного депутата України з Опоблоку Сергія Дунаєва. Люди нардепа також були помічені в оточенні будівлі ДК.

Результат протистояння вирішив приїзд міліції і виїзд на місце активістів на чолі з Сергієм Шаховим. Міліція змогла запустити людей в ДК і зустріч партактиву "Нашого краю" з виборцями, які не побоялися погроз, почалася з двогодинним запізненням.

"Напередодні другого туру виборів, фактично в день тиші один з кандидатів почав брудну гру по залякуванню виборців. У неділю на дільницях повинні бути посилені заходи безпеки, щоб результат голосування в Сєвєродонецьку вирішили мешканці міста, а не тітушки з бітами", - резюмував Шахов.