ua en ru

Соціолог: у Кременчуці міліція перешкоджає проведенню екзит-полу

У день голосування у Кременчуці співробітники міліції перешкоджають проведенню екзит-полу Центру "Соціальний моніторинг". Про це журналістам повідомив директор Центру Дмитро Анатолійович Дмитрук, передають "Известия".

"На виборчій дільниці № 74 на вул. Лізи Чайкіної, 38, міліція затримала наших інтерв'юерів через те, що у них нібито не було потрібних документів. Але міліція не мала на це ніякого права. По-перше, тому, що всі необхідні документи були подані як голові Кременчуцької міської виборчої комісії Бушману Руслану Васильовичу, так і всім головам дільничних комісій у місті. По-друге, навіть якщо вони їх не отримали, то навіть у цьому випадку не мають ніякого права перешкоджати нашій діяльності. Так як "Соціальний моніторинг" - це організація, яка проводить наукову роботу та громадську діяльність. Вона не ліцензується. Крім того, ми ніяким чином не можемо вплинути на хід голосування, так як опитуємо людей вже після нього", - зазначив директор Центру "Соціальний моніторинг".

За словами соціолога, перешкоду проведенню незалежних екзит-полів, як правило, роблять там, де готуються масштабні фальсифікації.

"Як правило, у ситуаціях, коли міліція заважає роботі екзит-полів, потім виявляються факти фальсифікації виборів", - підкреслив директор соціологічної служби.